O nas

Strelski klub Menina je bil ustanovljen leta 2001. Strelišče je za potrebe streljanja urejeno v Zagradišču, na poti med Gornjim Gradom in Bočno. Število članov se je z leti intenzivno povečevalo, tako da je v letu 2013 v klub včlanjenih preko 90 članov.

Poleg druženja med člani je osnovni namen kluba športno strelstvo s kratkocevnim in dolgocevnim orožjem, tako s pištolami in revolverji različnih kalibrov ter s puškami. Člani kluba se bolj ali manj aktivno udeležujejo tekem na klubskem, državnem pa tudi evropskem nivoju, kjer dosegajo zavidljive rezultate. Poleg udeležb na tekmah pa člani SK Menina sami večkrat letno organizirajo strelske tekme v okviru Amaterske strelske zveze Slovenije, na katere so povabljeni strelci iz Slovenije in tujine ter klubske strelske tekme, na katerih se v preciznosti in hitrosti streljanja pomerijo člani kluba med sabo.

Varnost pri ravnanju z orožjem je pri treningih in tekmah vedno na prvem mestu, saj se člani zavedajo pomena varnega strelstva. Obvezna zaščitna oprema vsakega strelca so zaščitna očala in glušniki za ušesa. Brez navedene zaščitne opreme je vstop na strelišče za kogarkoli prepovedan.

Člani SK Menina kot tudi gostujoči strelci pravijo, da sta tako strelišče kot tudi okolica čudovita, pogoji streljanja odlični, organizacija klubskih in državnih tekem pa je vedno v skladu z zahtevami in pričakovanji.